internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

İnternet Üzerinden Arkadaşınızın Bilgisayarını Onarın



Teamviewer ile internet üzerinden neredeyse hiçbir ayar yapmadan herhangi bir bilgisayara veya sunucuya bağlanabilir ve bu bilgisayarı sanki karşısında oturuyormuş gibi uzaktan kontrol edebilirsiniz. Üstelik güvenlik duvarlarının arkasından bile..

Bilgisayar bilginiz varsa arkadaşlarınıza internet üzerinden yardım edebiliyorsunuz. Sadece sizin ve arkadaşınızın bilgisayarında bu yazılımın yüklü olması ve internet bağlantınızın olması gerekiyor.

Kullanımı:

Öncelikle ücretsiz ve tam sürümü http://www.teamviewer.com adresinden indirip bilgisayarınıza kurun.

Siz ve arkadaşınız bilgisayarınıza kurduğunuz bu programı başlatıyorsunuz. Program başladığında size bir ID veŞİFRE otomatik olarak verir.


ID nedir? bu numara sizi tanımlıyor. karşıdaki kişinin size yardım edebilmesi için bu numarayı ona bildirin. ID değişmezdir. ŞİFRE nedir? Bilgisayarınıza erişebilmesi için karşınızdaki kişiye şifrenizi bildirin. ŞİFRE değişkendir.

Karşı tarafın bilgisayarına bağlanabilmeniz için onun ID ve ŞİFRE bilgilerini bilmeniz gerekir. Karşı tarafın ID bilgisini resimde gördüğünüz gibi sağ tarafta bulunan bağlantı kur'un hemen altında olan ID yazan yere yazıyorsunuz ve daha sonra karşıdaki kişi ile bağlantı kur tuşuna basıyorsunuz. Eğer ID bilgisini doğrusu girdiyseniz sizden karşı bilgisayarın 4 haneli ŞİFRESİNİ isteyecektir. Şifreyi girerek onun bilgisayarına ulaşabiliyorsunuz.

Windows, Mac ve Linux işletim sistemleri için kullanılan bu uzaktan yardım yazılımı iphone ve ipad içinde kullanılabiliyor.

Pardus kullanıcıları kurulum ve ayrıntılı bilgiyi Pardus Wiki'den alabilirler.

Paylaşmak güzeldir.


1 yorum:

  1. Team Wiever sadece windowsun ayarlarını çalıştırarak bir kolaylık sağlıyor diye biliyorum bu programı kullanmadanda rahatça bağlantı kurulabilir (windows7 için)

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.