internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Başarılı Bir İnternet Projesi İçin 5 İpucu



Çoğu internet girişimcisinin hangi zorlukla karşılaştığı görüyoruz ve yakından takip etmeye çalışıyoruz.

İnternet girişimcilerine yardımcı olacağını düşündüğümüz bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Bu ipuçları birer kural değil ancak dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardır.

[1] Hedef Kitlenizi İyi Belirleyin

Öncelikle hedef kitlenizin ihtiyaçlarını iyi belirlemeniz gerekiyor. Kullanıcıların gereksinimlerini tam olarak ne olduğunu anlamak sizin için biraz zaman alabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta: Hedef kitlenizin az bir kesimden oluşmamasıdır.

[2] Harika İşler Çıkaran Kodlayıcılar ile Çalışın

Harika İşler Çıkaran Kodlayıcılar ile Çalışın

Kodlama için gerekli becerilere sahip olamayabilirsiniz, fikrinizi uygulamaya geçirebilecek referansları olan ve harika işler çıkaran programcıları bulabilirsiniz. Mümkünse referanslarını kontrol edin ve emin olun. Evet, bu iyi bir başlangıç...

[3] Hızlı Davranın

Özellikle daha önce denenmemiş bir internet projesi üzerinde çalışıyorsanız hızlı olmalısınız. Biri sizden önce davranabilir. O halde ilk başta mükemmeliyetçi davranmayın. İleride sitenizi geliştirmek için kullanıcılarınızdan geri bildirimi alarak sitenizi geliştirmeye devam edebilirsiniz. Ancak şunu da unutmamak gerek: Acele bir lansman, kullanıcılara güvensizlik verebilir yada sitenize beta sürümü görüntüsü verebilir.

[4] Sermayenizi Dikkatli Kullanın

Sermayenizi Dikkatli Kullanın

Girişimciler için en önemli sorunlardan biri de sermaye faktörü. Projeniz için ayırdığınız sermayenin tamamını asla ilk başta bitirmemeye çalışın. Kısacası: Ayakta kalmanız için paranızın olması gerekiyor. :) Ayrıca kısa vadede projenize yatırım bulmanız zor ve ileriyi kestirmeniz gerekiyor. Dolayısıyla aniden çıkabilecek masraflar için bir miktar paranızın olması gerekiyor.

[5] Rakiplerinizi Takip Edin Ama Onlara Benzemeyin

Rakiplerinizi pazarda yenmek için sadece işinize odaklanın. Rakiplerinizi izlerken onlara benzememeye çalışın ve farkınızı yapacağınız yeniliklerle ortaya koymaya çalışın.

Yukarıdaki açıklamalar tabiki de bir girişimin başarılı olması için garanti verecek değil. Ama en azından bunlara uymak sizi başarılı kılabilir.

Konuya ayrıca eklemek istediklerinizi ve düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kutusuna yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.