internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Google Arama Özelliklerini Keşfedin



Google arama özelliklerini keşfetmeniz için Inside Google Search sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Google Search hakkında bilgi almak için yeni bir site.

Inside Google Search sitesinde yer alan bir kaç bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha fazlası için bu siteyi mutlaka ziyaret etmelisiniz :)

[1] Google'da arama yaparken büyük/küçük harfler yada bazı noktalama işaretleri Google'ın umurunda değildir. Size aynı arama sonuçlarını verir.
Örnek 1: istanbul Örnek 2: İstanbul

[2] Google sizin yerinize hatırlar :) Evet, bir müziğin sözlerini aklınızda yarım kalmış olabilir. Unuttuğunuz yerlere yıldız koymanız yeterli. Arama sonuçlarında bu aramanızın yıldızlı yerlerinin tamamlandığını göreceksiniz.
Örnek: I’ll follow you * you * me

[3] Google üzerinden belirli bir site içinde arama yapabilirsiniz.
Örnek: İnternet Bilgisi sitesine girmeden Google arama çubuğuna blogger site:www.internetbilgisi.com yazarak Blogger ile ilgili tüm yazılara ulaşabilirsiniz.

Daha fazlası için Inside Google Search sayfasına girerek ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yada isterseniz daha önceden yazdığım Google’ın Bilinmeyen Harika Özellikleri başlıklı yazıyı da okuyabilirsiniz.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.