internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Yandex.Haritalar Servisine İzmir'in Panoramik Görüntüleri Eklendi



Türkiye’nin üçüncü büyük şehri ve “Ege’nin İncisi” İzmir, Yandex’in Haritalar servisine eklenen 360 derecelik, yüksek çözünürlüklü görüntüleri sayesinde bundan böyle sanal ortamda da gezilebilecek.


İzmir bugün itibarıyla internet üzerinden panoramik olarak gezilebilecek. Yandex.Haritalar’a eklenen 360 derecelik ve yüksek çözünürlüklü İzmir panoramaları sayesinde kullanıcılar, şehrin eski çarşı sokaklarını veya Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi gibi tüm mekanları, diledikleri zaman ve bilgisayar başından ayrılmadan detaylı olarak görebilecek.

Çeşme dahil olmak üzere, İzmir ve yakınındaki yerleşim birimlerinin cadde ve sokaklarının görüntülerinden oluşan yeni panoramalar, kullanıcılara mekanları tüm detaylarıyla görebilme, daha önce hiç gitmedikleri yerlerde kolayca yol bulma ve nereleri gezip göreceklerine önceden karar verebilme gibi imkanlar sunuyor.

Yeni serviste toplam 1500 km cadde ve sokak görüntüsünden oluşan 200 binden fazla panorama bulunuyor. Özel görüntüleme donanımlı arabalarla yapılan çekimler, Kadifekale veya sahil şeritleri gibi araba ile geçmenin mümkün olmadığı yerlerde, kameralar bisiklet üzerine yerleştirilerek veya elle taşınarak gerçekleştirildi.

İzmir’in yanı sıra, Ankara ve İstanbul’un panoramalarını da sunan Yandex.Haritalar, Türkiye’deki tüm şehirlerin ayrıntılı uydu görüntüleriyle kullanıcıların sokak planları üzerinde aradıkları adresleri, binaları ve bunlara karayolu üzerinden ulaşabilecekleri rotaları bulmalarına, ayrıca trafik durumuna dair en güncel bilgilere ulaşmalarına yardımcı oluyor. İstanbul’u deniz kıyısından da görüntüleyen Panorama servisi, Boğaziçi’ni Marmara’dan Karadeniz kıyılarına kadar gezme imkanı sunuyor.

Yandex.Haritalar’ın ayrıca iOS, Android ve Java platformlarında çalışan mobil sürümleri de bulunuyor.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.