internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Sosyal Ağlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler



Bilgi yönetimi ve güvenliği çözümleri sunan Symantec, sosyal ağların güvenli kullanımı için gerekli reçeteyi sosyal ağ kullanıcıları ile paylaşıyor.

Şüpheci olun: Sosyal ağlar oldukça yararlı bilgiler içerebildiği gibi çok sayıda gereksiz bilgiyi barındırıyor. Kullanıcıların okudukları her şeye inanmamaları ve edindikleri bilginin doğruluğundan şüphe etmeleri gerekiyor.

Kullanım şartlarını ve gizlilik sözleşmesini kontrol edin: Belli başlı tüm sosyal ağlar gizlilik yönergelerini sayfalarında paylaşıyor. Kullanıcıların bunları okuyup anlaması gerekiyor.

İyi bir şifre seçin: “123456” ya da doğum tarihi gibi şifre kombinasyonlarından kaçınmak gerekiyor. Sosyal ağ güvenliğinde iyi olarak tanımlanan şifrelerin dizilim olarak karmaşık harf ve rakamlardan oluşması gerekiyor. Kullanıcıların şifre seçerken dışarıdan kolayca anlaşılabilecek bilgilere referans vermemeleri gerekiyor.

Şifrenizi koruyun: Kullanıcıların şifrelerini başkalarıyla hiçbir durumda paylaşmamaları gerekiyor. Bunlara kullanıcılara daha fazla takipçi kazandıracağı vaadiyle şifre isteyen siteler de dahil. Şifre avcılığı ya da benzeri bir saldırıya uğradığından şüphelenen kullanıcıların şifrelerini derhal değiştirmeleri gerekiyor.

Temkinli olun: Sosyal ağlarda içerik paylaşırken iki kere düşünmek gerekiyor. Bunun nedeni içeriğin girildiği anda artık kullanıcının kontrolünde olmaması. Kullanıcıların paylaştıkları içeriğin kötü kişilerin eline geçebilecek kişisel ve özel bilgiler barındırmaması gerekiyor.

Tedbiri elden bırakmayın: Sosyal ağ kullanıcılarının sosyal ağlarda karşılaştıkları insanlar her zaman gerçek kimliklerini kullanmıyor olabilirler. Takip edilen ünlü kişi aslında bir hayranı tarafından yaratılmış bir sosyal ağ hesabı da olabilir.

Güvenlik yazılımlarınızı güncel tutun: Sosyal ağ kullanıcılarının güvenlik yazılımlarının güncellik durumunu sürekli kontrol etmeleri gerekiyor. Bunun yanında son çıkan işletim sistemi ile uygulama yamalarının da ihmal edilmeden yüklenmesi ve güncellemelerin otomatik olarak takip edilmesi seçeneğinin etkin hale getirilmesi gerekiyor.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.