internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Yandex ve Twitter İşbirliğiyle Aramalar Sosyalleşti



Twitter’da paylaşılan mesajları, çok kısa bir süre içinde Yandex arama dizinine ekleyerek kullanıcılar tarafından bulunabilir kılan Yandex’in yeni hizmeti, 4 milyona yakın Türkçe kullanan Twitter kullanıcısının mesajlarının tamamını içeriyor. Diğer dillerde yazan popüler Twitter kullanıcılarının mesajlarını da kapsayan hizmetin kapsamına, içeriği herkese açık olmayan kullanıcı hesaplarının mesajları dahil edilmiyor.

Bir Twitter kullanıcısı hakkında bilgi arandığında, ilgili Twitter hesabına yönlendiren bir bağlantının yanı sıra, hesaba ait kısa bilgilere ve söz konusu hesaptan atılan en son üç tweet’e de Yandex arama sonuçları sayfasından ulaşılabiliyor. Aynı şekilde, bulunan Twitter hesabı ister Yandex arama sonuçları sayfasından ayrılmadan takip edilmeye başlanabiliyor, ister bir tweet yanıtlanabiliyor, retweet edilebiliyor veya favorilere eklenebiliyor.

Ayrıca, Yandex hesaplarına giriş yapmış ve profilleri Twitter hesaplarıyla bağlantılı kullanıcılar, Twitter’da takip ettikleri hesaplardan gönderilen ilgili ve güncel tweetler’i de arama sonuçlarında özel olarak işaretlenmiş bir şekilde görebiliyor.

Yandex Arama Servisleri Müdürü Anton Pavlov, “Son zamanlarda aramada sosyal medya konusuna odaklanan Yandex’in Twitter ile işbirliği, bu alandaki çabamızı önemli ölçüde güçlendiriyor. Kullanıcıların haber paylaştıkları, fikir alışverişinde bulundukları ve güncel konular üzerinde gerçek zamanlı olarak tartıştıkları bir ortam sağlayan sosyal ağların içeriğini arama dizinimize katmakla, kullanıcılarımıza daha ilintili arama sonuçları sunmak konusunda önemli bir adım attığımıza inanıyoruz” diyor.

Yandex.com.tr üzerinde Twitter ile ilgili arama sonuçlarına klasik arama sonuçlarıyla bir arada ulaşılabilirken, arama sonuçlarının tamamen Twitter ile alakalı olması istendiğinde, özel olarak bu amaç için tasarlanmış olan twitter.yandex.com.tr adresi kullanılıyor. Aramalar, Twitter kullanıcı adlarına ve “hashtag”lere (etiketler) göre de yapılabiliyor.

Yandex’in bu yeni hizmeti, Şubat 2012’de Twitter ile imzaladığı küresel işbirliği anlaşmasıyla sağlandı.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.