internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Yenibiris.com’dan Yeni Mezunlara Tavsiyeler





Özellikle yeni mezunlara ve iş tecrübesi olmayanlara ilk iş günü hep daha zor gelir. Bu stresi azaltmak mümkün. Yenibiris.com’un özellikle yeni mezunlar için önerileri şunlar:

1) Sakın geç kalmayın: Hatta olmanız gereken saatten biraz önce gitmek işe ne kadar önem verdiğinizi gösterir.

2) Soru sorun: Yöneticinizin verdiği işi bitirirseniz “Bu işi bitirdim, başka ne yapabilirim?” gibi bir soru yöneltin ya da iş arkadaşlarınıza mutfağın, fotokopi makinesinin nerede olduğunu sorun. Bu, işe bağlanmaya çalıştığınızı gösterecektir.

3) Gülümseyin ve arkadaşça davranın: Birçok insanla tanışacaksınız. Tanışma anında yüzünüzde samimi bir gülümseme olsun. Yeni olduğunuz için sizi merak edecekler. Hakkınızda onlara daha önce ne söylendiğini bilmediğiniz için en iyisi olduğunuz gibi ve arkadaşça davranmanız.

4) Çok dinleyip, az konuşun: İş arkadaşlarınızı dikkatli dinleyerek onlar hakkında fikir edinebilirsiniz. Konuşmalarından kişilikleri ve konumları hakkında bilgi edinmeye çalışın.

5) Erken çıkmayın: İşe geç kalmamak kadar önemli. Sürekli çıkış saatini bekler gibi bir izlenim vermemek için çıkış saatini birkaç dakika geçtikten sonra çıkın. Tabi servise yetişme durumunuz yoksa. Bu, hem sıkılmadığınızı hem de işle ilgilendiğinizi gösterir.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.