internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

IBM, Vivisimo'yu Satın Aldı



IBM'in yüksek hacimli veri analitiği yeteneklerine kattığı son isim, kurumsal kullanıcılarının bilgilerden ve içeriklerinden değer elde etmelerini kolaylaştıran, belli yapıda olan ve olmayan verilere yönelik teknolojilerindeki on yılı aşkın deneyimiyle tanınan Vivisimo oldu.

Merkezi ABD’nin Pittsburgh eyaletinde Pennsylvania’da bulunan Vivisimo satın almasının finansal koşulları açıklanmadı.


IBM; dünyada, sosyal medya ve her tarafa yayılan milyarlarca mobil aygıt gibi çeşitli kaynaklardan her gün 2,5 kentilyon bayt veri üretildiğini öngörüyor. Bu durum, işletmelerin rekabet gücünü, verimliliği ve kârlılığı artırmak için bu veriler arasında dolaşmasını ve verileri analiz etmesini zorlaştırıyor.

Vivisimo yazılımları kurumların şirket çapında çok yüksek miktarda bulunan yapılandırılmış ve yapılandırılmamış verilere erişmelerine ve bu verileri analiz etmelerine olanak sağlıyor.

Bugüne kadar iş analitiği alanında 25’ten fazla şirket satın alan IBM, 2015 yol haritasında iş analitiği ve optimizasyonunun payının 16 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor.

Kamu, yaşam bilimleri, üretim, elektronik, tüketici ürünleri ve finansal hizmetler gibi sektörlerde 140'tan fazla müşteriye sahip Vivisimo’nun müşterileri portföyü arasında Airbus, ABD Hava Kuvvetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Savunma Haberalma Ajansı, ABD Deniz Kuvvetleri, Procter & Gamble, Bupa ve LexisNexis gibi kurum ve kuruluşlar yer alıyor. Satın alma işleminin tamamlanmasıyla birlikte, yaklaşık 120 Vivisimo çalışanı IBM Yazılım Grubuna katılacak.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.