internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Mobil Tehditlerden Korunmanın Yolları



Tüm dünyada yaşanan veri patlaması ve mobil cihazların hem bireyler hem de kurumlar için hayati önem kazanmasıyla birlikte mobil güvenlik, şirketlerin önemli gündem maddeleri arasına girdi.

Mobil teknolojinin hızla gelişmesi tüm dünyada hızla artan veri trafiğinin mobil cihazlara kaymasına yol açmış bulunuyor. Zararlı yazılım üreticiler ise bu nedenle gözlerini mobil cihazlara dikiyor. Mobil cihazların performansı ve kullanım yaygınlığının artmasıyla birlikte mobil tehditler de artış gösteriyor.

Symantec, mobil verilerin korunması için en önemli adımları paylaşıyor.

Tanınmayan kişilerden gelen mesajları açmayın

Kullanıcıların tanınmayan kişilerden gelen mesajları açmamaları gerekiyor. Açılan mesajlar akıllı cihaza zararlı yazılım bulaştırabiliyor.

Şüpheli web sayfalarını ziyaret etmeyin

Güvenlik sertifikası bulunmayan web siteleri içerebilecekleri zararlı yazılımlarla kullanıcıların kişisel bilgilerine ulaşabiliyor.

Bireyler mobil güvenlik yazılımı kullanmalı, kurumlar güvenlik politikası oluşturmalı

Bireysel kullanıcıların bir mobil güvenlik yazılımı kullanmaya başlamalarının yanında kurumların da mobil cihazları ve mobil uygulamaları yönetip, güvenliklerini sağlamak için politikalarını oluşturması ve gerekli teknoloji yatırımlarını planlaması gerekiyor.

Symantec’in Mobile Device Management, Mobile Application Management ve Norton Mobile Security başta olmak üzere her kuruma ve bireye uygun mobil güvenlik ve yönetim çözümleri bulunuyor.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.