internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Rakamlarla Turkcell 3G



Turkcell ile 3G üç yaşında.

Turkcell 3G abone sayısı 22,5 milyona ulaştı.

Abone başı mobil internet kullanımı ise yaklaşık 32 katına çıktı.

Turkcell’lilerin üç yılda gerçekleştirdiği veri alışverişinin boyutu 54.340 TB’ı (terabayt) buldu. Bu miktarda verinin depolanabilmesi için yaklaşık 12 milyon DVD gerekiyor.

3G teknolojisine geçişten öncesiyle kıyaslandığında Turkcell’in mobil internet trafiği tam 69 kat arttı.

2009 yılı ikinci çeyreğinden bugüne Turkcell’in mobil internet gelirleri 4 kat arttı. Aynı dönemde kullanılan MB başına fiyatlar yüzde 94 oranında düşüş kaydetti.

Turkcell 3G şebekesinde gerçekleştirilen Çift Taşıyıcı güncellemesi sayesinde şu anda mobil internet hızı 43.2 Mbps’e ulaşmış durumda. (Turkcell, 3G’de müşterilerine yaşattığı bu deneyimi ikiye katlamak ve 84 Mbps’e ulaşmak için yatırımlarına devam ettiğini de belirtelim. Turkcell, sahip olduğu A tipi lisans sayesinde, 3G şebekesinde hızını 168Mbps’ye kadar çıkarmayı hedefliyor.)

Turkcell 3G’nin 43.2Mbps’lik hızıyla şu anda 700 MB büyüklüğünde bir filmi 2 dakikada indirmek mümkün. (Yukarıda bahsettiğimiz yatırım gerçekleştiğinde ise 84 Mbps hız ile Turkcell’liler aynı filmi yalnızca 1 dakikada indirebilecek.)

Turkcell kanallarından 72 milyon uygulama indirildi.

284 milyon dakika televizyon izlendi.

185 milyon şarkı dinlendi.

103 milyon gol izlendi.

Turkcell 3G ile son bir yılda en çok mobil internet kullanan iller, sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir oldu. Üç büyük şehir dışında ilk 10’a giren iller Antalya, Bursa, Muğla, Mersin, Adana, Kocaeli ve Konya oldu. İlk 10 ilçe sıralamasında ise Ankara-Çankaya, İstanbul-Kadıköy ve İstanbul-Şişli ilk üçte yer aldı.


Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.