internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Markalar ve Dijital Pazarlama Bütçeleri



Hatırlarsanız dün akşam Twitter üzerinden hızlı bir site turu yapmıştık. [1] [2] [3] [4] [5] Hızlı bir tur yaptığımız siteler arasında, merak ettiğiniz konularda hesaplamaları sizin yerinize yapan yeni nesil hesap makinesi HesaplaBakalim.com da vardı. Hesaplabakalim.com projesi pazarlama departmanından Kübra Zengin'in İnternet Bilgisi'ne gönderdiği bazı verileri aktarmak ve dijital pazarlama bütçesini hesaplama konusunda yardımcı olacağını düşündüğüm araçları da paylaşmak istiyorum.

  • En son elde edilen verilere göre dünyada 2012 yılında dijital pazarlama bütçeleri markaların toplam harcamalarının %17’sini oluşturuyor.
  • Şirketlerin %28’i pazarlama bütçelerini dijitale doğru yönlendiriyorlar.
  • Arama motoru pazarlamaya harcanan miktar %60.3
  • Display reklamlara harcanan miktar %29
  • E-posta pazarlamaya harcanan %4.16
  • Sosyal medya pazarlaması %4.1
  • Mobil pazarlamaya harcanan miktar ise %2.36 oranında.

hesaplabakalim-logo
İşte bu noktada Dijital Pazarlama Bütçesi Hesaplama Aracı ile firmalar kendi özelliklerine göre (B2B veya B2C olmalarına göre) SEO, mobil, e-posta, sosyal medya ve içerik harcamalarının dağılımlarını planlamak için hesaplama yapılabiliyor.

Sosyal medya kampanyalarıyla ne kadar ROI (Return on Investment) yani yatırım getirisi sağlandığını da Sosyal Medya Kampanya ROI Hesaplama Aracı ile hesaplayabiliyorsunuz. Sosyal Medya ve ROI konusu üzerine şuradaki blog yazısını da okuyabilirsiniz.

Yeni bir blog kaydında tekrar görüşmek üzere.
Selamlar.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.