internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

PHP Kodlamayı Öğrenebileceğiniz Türkçe Kaynaklar



PHP Nedir?

PHP (açılımı PHP: Hypertext Preprocessor) geniş bir kitle tarafından kullanılan, özellikle sanal yöreler üzerinde geliştirme için tasarlanmış HTML içine gömülebilen bir betik dilidir. [1]

Ben kısaca şu şekilde tanımlıyorum: Web üzerinde etkileşimli sayfalar oluşturmak için yazılan bir programlama dili.

PHP dili ile hayal gücünüze ve kod yazma yeteneğine göre siteler geliştirebilirsiniz. Yani Web sizin elinizdedir. Bu sözü çok seviyorum. :)

PHP Hakkında Kısa Kısa...

PHP, dünyadaki en popüler programlama dilleri sıralamasında ilk üçte yer alıyor. [2]

Aynı işlevi yerine getiren diğer dillere göre öğrenilmesi daha kolaydır. (Deneyimlerime göre.)

Facebook, Wikipedia ve Wordpress gibi dünyanın en iyileri PHP ile yazılmış sitelerdir. Ayrıca UzmanTV'de yer alan PHP nerelerde kullanılır? videosunu izlemenizi tavsiye ederim.

PHP hakkında ayrıntılı bilgi almak isterseniz PHP - Vikipedi sayfasındaki yazılanları okumanızı tavsiye ederim. PHP'yi bir blog sayfasında anlatmaya kalksam bu yazımız uzaaar gider. :) Girişte bir tanım ve dünyanın popüler dilleri arasında yer aldığını vurgulamak adına kısa bilgiler sundum. Bu blog kaydındaki amacım PHP'yi anlatmak değil, PHP'yi öğrebileceğiniz kaynakları sıralamak. Balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek için yol göstermek de diyebiliriz. ;)

Gelin şimdi başka hiçbir kaynağa başvurmanıza gerek kalmadan PHP öğrenebileceğiniz Türkçe kaynakları sıralayalım.

PHP.Net

Sitede yer alan PHP Kılavuzu bölümünden PHP'nin kurulumdan tutun da örneklere ve PHP güvenliğine kadar bilgiler sunuluyor. PHP eğitimi için ve en iyi PHP kod örneklerinin olduğu ana kaynak burası.

PHP'yi öğrenmeye başladığınızda en çok bu sayfayı ziyaret etmeye başlayacaksınız. Fonksiyonların kullanımı, örnekler vs. için.



MEB - Kursiyer.NET

Twitter üzerinden daha önce de sizlere duyurduğum harika bir site. İşin mantığını kapmaya bakın. Videolar gerçekten harika hazırlanmış.


YouTube

Farklı bakış açısıyla anlatan birilerini aramak için YouTube kullanıcıları sizin yardımınıza koşuyor. Eskiden PHP ile ilgili videoları bulmak neredeyse imkansızdı yada video sayısı çok azdı.

YouTube'a yüklenmiş o kadar harika anlatımlı Türkçe videolar var ki. PHP eğitiminde benim de faydalandığım bir yer oldu. PHP dersleri ve PHP eğtimi gibi aramalar yaparak bu videolara erişim sağlayabilirsiniz.


Ve Son Olarak

PHP eğitiminin sonu yok. PHP'nin sürekli güncellenen bir yazılım dili olduğunu unutmayın.

PHP'yi öğrendiğim ilk zamanlarda haberleri takip etmek için kendisini sürekli güncelleyen Mobil Haber web uygulaması kodlamıştım. İngilizce versiyonuna da şuradan ulaşabilirsiniz. Bu örnekleri de buradan paylaştığımıza göre konuyu burada sonlandıralım. :)

Kaynaklar

[1] http://tr.php.net/manual/tr/intro-whatis.php
[2] http://www.internetbilgisi.com/2012/09/dunyadaki-en-populer-20-programlama-dili.html


Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.