internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Las Vegas SMX Social Media Marketing 2012 Konferansından Bloggerlara Özel Notlar



SMX-Logo
5-6 Aralık tarihlerinde Las Vegas'ta düzenlenen SMX Social Media Marketing 2012 konferansındaki bu harika tavsiyeleri mutlaka okumalısınız.

Ana sponsonsu Google olan bu konferans 2 gün sürdü. Konferansın birinci günüde 30 dakikalık oturum da Blog konusu için ayrılmıştı. Konferanta konuşulan diğer konuları merak edenler buradaki ajandaya bakabilir ve ilgili olduğu konuyu oturuma özel etiketlerle Twitter'dan takip edebilir.

Konferansı takip edenlerin Twitter hesaplarından #SMX ve #14A etiketi ile paylaştıklarından yola çıkarak ve Mike Arnesen'nın Blow Me Away Blogging sunumundan da faydalanarak bu blog yazısını oluşturdum. Bloggerlara ve blog açmayı düşünenlere umarım faydalı olur.

Blow-Me-Away-Blogging
Mike Arnesen — Blow Me Away Blogging

Tavsiyeler

Unutma! Blog okuyucuları benzersiz ve ilgi çekici yazılar okumak ister.

Blog yazıları kısa ve etkili olmalı. Blog yazılarını uzatma! İçeriğin içinde kaybolmadan yaratıcı bir çıkış yolu bul.

Harika yazmak hedefiniz olmasın! Hedefiniz okuyucuların problemlerini çözen içerikler olmalıdır. O halde hedef kitlenizin sorunlarını çözecek içerik oluşturun.

Bir konu hakkında blog yazmaya başlamadan önce araştırma yapın.

Bloglama Akışı şu şekilde olmalı: Planla, araştır, içeriği oluştur, paylaş, yorumları cevapla, blog sayfanı analiz et ve tüm bunları tekrarla. 

Yorumları cevaplayın. Blogunuza yapılan negatif yorumları silmeyin. Bu tür yorumları da silmekten korkmayın: 1) Blog kurallarınızı ihlal eden yorumlar 2) Hakaret 3) İftira 4) Irkçı ve cinsiyet ayırımı gözeten yorumlar. vs...

Blogunuzu Google'da daha ilgi çekici yapmak için Google Authorship kullanın. Google Authorship özelliği Google aramalarında görünürlüğü arttırıyor ve diğer linklere oranla daha trafik sağlıyor. Aynı zamanda kullanıcılara güven de veriyor.

Blogger SEO ayarlarınızı arama motorlarına uygun bir şekilde yapın. Blogger SEO ayarları nasıl yapılır? sorunun cevabı burada yer alıyor.

Sosyal imleme siteleri ve soru-cevap sitelerindeki popüler başlıklar konu bulmanı kolaylaştıracaktır. Ayrıca Google Trend ile hedef kitlenizin ilgisini çeken konular da bulabilirsiniz.

Google'dan maksimum fayda sağlayın. Çoğu internet kullanıcısı arama kutusuna ulaşmak istediği konunun anahtar kelimelesini yazarken Google'ın önerdiği aramalara tıklar. Bu aramalar sizin blog yazınızın bir konusu neden olmasın?

Blogger ve Sosyal Medya

Blog yazılarınızın sosyal medyada daha hızlı yayılması için blog sayfanızda sosyal paylaşım düğmelerini kullanın.

Blogunuzun sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar blog sayfanızın kategorisi dışında olmamalı.

Sosyal medya hesaplarının doğru kullanımı trafik, link ve güvenilirlik sağlar.

Google+ kullanıcılarının blog yazılarınıza +1 vermesi paha biçilemez. Google aramalarında dünyaca ünlü blog sayfalarının önüne geçmek istiyorsanız +1'e önem verin. Google+ kullananlar buraya lütfen. :)

Takipçilerinizin sizi e-posta ile takip ediyor olması blog sayfanıza güven duyduğunun göstergesidir. İnternet Bilgisi'ni e-posta ile de takip edebilirsiniz. :) Hemen sağ üst taraftan lütfen. :)

Ve Son Olarak...

Blogunuz elinizdeki en güçlü sosyal medya aracınızdır. Ve kontrol sizdedir.

Bloglama için yaratıcılık, tutku ve zaman gereklidir. Bloglama sıkı bir disiplindir. İyi bir blog yazısı için zaman ayırın ki ziyaretçilerinizin blog sayfanıza geri gelmesi için bir nedeni olsun.

Tüm bunları yapmak blog trafiğinizde %800 artış sağlabilir.

İçerik Kraldır!

Yeni bir blog kaydında tekrardan görüşmek dileğiyle...
Selamlar.

Görsel Kaynak: SMX Social Media Marketing 2012 Facebook hesabı.

Paylaşmak güzeldir.


1 yorum:

  1. tek kelimeyle harika bir blog yazısı olmuş. çok faydalı. teşekkürler

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.