internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Uçak Bileti Arama ve Karşılaştırma Motoru Skyscanner’ın Araştırması



ucak-bileti-arama-motoru-skyscanner
2003 yılında üç bilişim uzmanı tarafından kurulan (Skyscanner'ın kuruluş hikayesine buradan ulaşabilirsiniz.) ve bugün 100'den fazla çalışanıyla hizmet veren uçak bileti arama ve karşılaştırma motoru Skyscanner'ın araştırmasına göre;

  • Uçak bileti aramalarında haftanın en yoğun zamanı pazar akşamı saat 21.00 olarak öne çıkıyor. Ancak gidilecek yere karar verip, iş rezervasyon yapmaya geldiğinde pazartesi öğle yemeği saatleri, 12.00 – 14.00 arası tercih ediliyor.
  • Araştırmanın dikkat çeken bir diğer sonucu da, seyahatseverler uçuş aramak için Skyscanner’ın ücretsiz mobil uygulamasını tercih ederken, rezervasyonlarını çoğunlukla bilgisayar üzerinden yapıyor.
  • Seyahat planlamada dünyada en yüksek mobil uygulama kullanım oranı %50 ve üzeriyle Avustralya ve Singapur’da görülürken, bu oran Türkiye ve Fransa’da %32. 
  • Android kullanıcıları Skyscanner uygulamasının belirli bir hafta, ay ya da yıl içinde tüm destinasyonların uçuş seçeneklerine kolayca erişip fiyat aralığına göre sıralayarak farklı seyahat fikirleri araştırmayı tercih ediyor. Windows Phone kullanıcıları ise rezervasyonlarını mobil uygulamadan tamamlayarak, Android kullanıcılarına kıyasla daha kararlı yolcular olarak ön plana çıkıyor. Android kullanıcıları araştırmacı, Windows Phone kullanıcıları ise kararlı diyebiliriz. :)
  • 1000’den fazla havayolu şirketinin, uçak biletlerini fiyat ve mekân bazında karşılaştırarak, kullanıcılarına en uygun uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner’ın, Android, Windows Phone, iPhone, iPad, BlackBerry ve Windows 8 için geliştirdiği uygulaması ücretsiz olarak indirilebiliyor ve 25’in üzerinde farklı dilde kullanılabiliyor.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.