internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Google Nose (Burun) Beta ile Dilediğiniz Kokuyu Google'da Arayın ve Koklayın!





Yaşamakta olduğumuz hızlı dünyada durup çiçekleri koklamak için bile vaktimiz yok. Artık Google Nose (Burun) Beta ile tüm çiçekler bir tık uzağımızda...

Google artık kullanıcıların duyularına da hitap etmeye başladı. Aramanın, yazmanın ve konuşmanın ötesinde bir "Koku Devrimi" başlattı.

Diyelim ki şu anda bir Gül koklamak istiyorsunuz. Google'da Gül diye bir arama yapın. Sağ tarafta yer alan Kokla butonuna basarak daha sonra da Koklamayı Başlat'a tıklayarak mis gibi Gül kokusunu hissedin.

google_nose
BİR DEMET GÜL KOKUSU

Google veritabanında 15 milyondan fazla koku verisi bulunuyor. Bu da 15 milyon kokubaytlık veri demek. Teknolojik sınırlamalar nedeniyle bazı kokular tüm cihazlarla uyumlu değil.

Google Nose (Burun) Beta ile kullanıcılar artık mis gibi kokan bir deneyim yaşıyor. Daha fazla bilgi için google.com/nose adresini ziyaret edebilir ve yukarıdaki Türkçe alt yazılı videoyu izleyebilirsiniz.

Google'ın 1 Nisan şakası işte böyleydi. :) Bu blog yazısını sosyal medyada arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın. Google'ın Nose (Burun) teknolojisinden onları da haberdar edin! :)

Paylaşmak güzeldir.


3 yorum:

  1. 15 milyon kokubaytlık veri :)))

    YanıtlaSil
  2. Şükran Yılmaz3 Nisan 2013 02:20

    sanırım yetişemedim yaa google kaldırmış. gül diye aratınca çıkmıyor bende :(

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir şakaydı, google işini biliyor

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.