internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Sosyal Medyada Paylaşmanın 3 Altın Kuralı



Bir Başkasının İçeriğini Yeniden Paylaşırken Dikkatli Olun

"Takipçi sayısı az olan kullanıcılara dikkat edin" demeyi çok isterdim. Çünkü bir dönem, paylaşımın güvenirliğini/doğrulunu takipçi sayısıyla ölçülüyordu ve takipçi sayısı az olan kişilerin yaydıklarına itibar etmeyin gibi bir algı olmuştu. Sosyal medyada takipçi satışıyla birlikte herkes dakikalar içinde binlerce takipçi kazanabiliyor. Özellikle bunun altını çizerek söylüyorum: "Takipçi sayısı fazla olan hesapların paylaşımlarına da dikkat edin. Onların her paylaşımını doğru kabul edip arkadaşlarınızla paylaşmak yerine doğruluğunu araştırın."

Yeri gelmişken belirtmekte fayda görüyorum. Her ekran görüntüsüne de inanmayın. Özellikle bu konuda Deniz Ergürel'in Sahte Twitter ekran görüntülerine dikkat! başlıklı blog yazısını da okumanızı tavsiye ederim.

Paylaşım Yapmadan Önce Ülkenin Gündemine Bakın

Bugüne kadar bu yanlışa düşen şirketlerin sayısı bir elin parmak sayısını geçmez. Yine de izlenimlerimi aktarayım: Üşengeç olmayın. Paylaşım yapmadan önce ülke gündemine bakın. Ama neden? Ajanslar ülkeyi ilgilendiren olumsuz bir haber (terör, doğal afet vs.) geçmiştir. Siz de bundan habersiz "Harika bir gün." benzeri içeriklerle paylaşım yapmışsanız vay halinize.

Kişisel olarak kullandığınız sosyal medya hesaplarında bu tür paylaşımlar sorun olmazken bir şirket hesabından atılan bu tür paylaşımlar şirketin sosyal medya üzerinden linç edilmesine kadar gidiyor.

Sinirliyken Paylaşım Yapmayın

Her türlü olaylara ve gelişmelere sakin, ılımlı ve temkinli olun. Sinirliyken karşı tarafı incitecek davranışlardan kaçınmak en doğrusu. Paylaştığınız içeriklerden sorumlu olduğunuzu asla unutmayın.

Paylaşmak güzeldir.


1 yorum:

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.