internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

PayPal Butonu Oluşturma



paypal-butonPayPal Düğmeleri Ne İşe Yarar?

İnternet üzerinden satmak istediniz bir ürün/hizmet var yada kullanıcılardan bağış toplamak istiyorsunuz. PayPal düğmeler işte bu isteklerinize cevap veriyor. Web sayfanıza yada blog sayfanıza koyduğunuz bir ürünün yanına PayPal butonu ekleyerek kullanıcıların ürününüzü satın almasını sağlayabilirsiniz yada bir kod geliştirdiniz ve bu kodu geliştirmeye devam etmek için kullanıcılardan bağış toplayabilirsiniz.

Konuya güzel bir örnek olarak şurada hazırladığım bir site var. PayPal ile bir blog sayfasından bile satış yapabilirsiniz. Ben de Tumblr için hazırladığım bir temaya PayPal linkini koydum ve temayı satışa çıkardım. Müşteri ödeme yaptıktan sonra ödeme sayfası müşteriyi kodların bulunduğu sayfaya yönlendiriyor ve müşteri Tumblr temasını hemen indirmiş oluyor. Bu harika bir kolaylık sağlıyor!

PayPal Butonu Oluşturma

PayPal hesabınıza giriş yapın. Hesabım --> Kullanıcı Profili menüsünden Profili Görüntüleyin veya Düzenleyin sekmesine tıklayın. Açılan sayfaki sol menüden Satış Araçlarım'a tıklayın. Ekranımız şu şekilde:

paypal-dugme-olusturma

Kırmızı ile işaretlediğim PayPal düğmelerini güncelle bölümüne tıklayın. Açılan yeni sayfamızdan hemen sağ tarafta bulunan Yeni Düğme Oluştur linkine tıklayın. Yeni ekranımız şu şekilde:

paypal-dugmeleri

Hangi düğme çeşidini kullanacaksanız önce onu seçiyorsunuz. Düğme çeşitlerini aşağıda açıkladım. Daha sonra seçtiğiniz düğmenin özelliklerini belirleyeceksiniz. Örnek: Düğmeye tıklayan müşterilerden ödemesi gereken tutarı ve müşteri size ödeme yaptıktan sonra hangi web sayfasına yönlendirilsin gibi sorulara cevap veriyorsunuz. Son olarak en altta bulunan Düğme Oluştur butonuna tıklayarak düğmenizin linkini veya kodunu alıyorsunuz ve web sayfanızda kullanabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar basit.

PayPal Düğme Çeşitleri

Alışveriş Sepeti: Müşterilerin tek alışverişte bir ya da birden fazla ürün seçmesine izin verin.

Hemen Alın: Müşterilerinizin tek bir tıkla tek seferde hızlı bir şekilde ürün satın almalarına izin verin.

Bağışlar: Müşterilerinizin sabit ya da değişken bir bağış tutarı seçmelerine izin verin.

Hediye çekleri: Daha önceden belirlenmiş tutarlarda hediye çekleri satın ya da müşterilerinizin istedikleri tutarı seçmelerine izin verin.

Abonelikler: Dergi abonelikleri ya da klüp üyelikleri gibi ürünler için abonelikler ya da diğer düzenli ödeme planları sunun.

PayPal düğmeleri hakkında daha fazla bilgiye PayPal.com üzerinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Bol ve hayırlı kazançlar! :)

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.