internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Ücretsiz Yabancı Dil Öğrenin: Duolingo



duolingoDuolingo, tüm dünyaya ücretsiz dil eğitimi veren bir web servisi.

2013'te Google Play'de "En İyilerin En İyisi" seçilmiş olan Duolingo hakkında yapılan birkaç yorum:
  • "Dil öğrenmek için yapılmış uygulamalar arasında Duolingo'dan iyisi yok." - PC Magazine
  • "Açık ara en iyi ücretsiz dil öğrenme uygulaması." - The Wall Street Journal

Duolingo, gamification (oyunlaştırma) modelinin en güzel örneği. Oyunlaştırma, oyun dışı uygulamalarda oyun öğelerini kullanma şeklinde tanımlanabilir. Duolingo da işte böyle. Size bir oyun içinde yabancı dil eğitimi veren bir uygulama.

Android mobil uygulamasında internetiniz yokken bile İngilizce öğrenmeye kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bir başka güzel özelliği de daha önce çalıştığınız dersleri unutmamanız için zamanla size tekrar ettiriyor. Takıldığınız yerlerde Tartışma bölümüne girerek diğer kullanıcılara soru sorabiliyorsunuz. Duolingo'ya arkadaşlarınızı dahil ederek onlarla yarışabiliyorsunuz. Ve bunun gibi daha birçok güzel özellikler var. Duolingo, bu özellikleriyle İngilizce eğitim uygulamaları arasında hayran kaldığım bir uygulama.



Katkıda Bulunun


Duolingo'nun Kuluçka Makinesi bölümünde iki dili akıcı olarak konuşabilenler bir kursa katkıda bulunabiliyor.

Duolingo nasıl bedava olabiliyor?


Duolingo'da dil öğrenmek ücretsiz. Ama bir eğitim sitesi reklam olmadan nasıl ayakta kalabilir? Sitenin gelir modeli ne? Bir başka deyişle bu değirmenin suyu nereden geliyor? :) Şöyle açıklayalım: Bir kişi tercüme ettirmek istediği web sayfasını Duolingo'ya yüklüyor. Daha sonra bu metin öğrenmekte oldukları dilde alıştırma yapmak isteyen öğrencilere tercüme etmeleri için ücretsiz sunuluyor. Metin tamamen öğrenciler tarafından tercüme edildiğinde Duolingo onu hizmeti talep eden kişiye geri gönderiyor ve kişi yapılan tercümenin özelliklerine göre ödeme yapıyor. Yani Duolingo bir çeviri işi alıyor ve bu çeviriyi de öğrencilere yaptırıyor. :)

Duolingo'nun mobil sürümlerine buradan ulaşabilirsiniz: Google Play / Apple Store

Paylaşmak güzeldir.


7 yorum:

  1. bende ingilizce eğitimi için kullanıyorum. kullanmayan arkadaşlara tavsiyem dikkat bağımlılık yapar. :)

    YanıtlaSil
  2. uygulamada reklam falan da çıkmıyor diğer uygulamalar gibi. ben de diyorumki bunlar nereden para kazanıyor. para kazanma yöntemleri güzelmiş. ingilizce eğitimi için android uygulamasını hergün kullanmaya çalışıyorum. tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. MOBİL OYUNNLARA AYIRDIĞIMIZ VAKİTİ BU UYGULAMAYA AYIRSAK. BİR KAÇ DİLLİ BİR ÜLKE OLUVERİRİZ

    YanıtlaSil
  4. 2. dil için gerekli bence güzel uygulama

    YanıtlaSil
  5. Sadece İngilizce eğitimi alabiliyoruz. Keşke Arapça da eklense. Hatta sitenin kuluçka bölümü varmış Arapça-Türkçe bilen varsa açsın da sevabına öğretsin arkadaşlar. :) Süper site on üzerinden on. :D

    YanıtlaSil
  6. android mobil uygulaması tek kelimeyle harika. hergün kullanıyorum. ama biriken lingot puanlarınızla dukkandan boşuna 20-30 puana giysi falan almayin bir ise yaradigi yok.

    YanıtlaSil
  7. haber için teşekkürler. ben de bu uygulamayı yükledim. memnunum.

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.