internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Squirt.io ile Okuma Hızınızı Artırın



Squirt.io okuma hızınızı artıran açık kaynak kodlu bir web tarayıcı eklentisi.

Kurulum için tek yapmanız gerek aşağıdaki videodaki gibi Squirt.io sitesinde yer alan eklentiyi web tarayıcınızın adres satırının altında bulunan yer imleri çubuğuna sürükleyip bırakmak.



Kullanımı ise son derece basit. Örnek: İstediğiniz bir blog sayfasını açın ve bu eklentiye bir kez tıklayın. Hepsi bu kadar. Ekrandan çıkmak için klavyeden ESC tuşuna basmanız yeterli.

Bir haberde okumak istediğiniz belli bir paragraf varsa sadece o paragrafın üzerini fare ile tarayın ve bu eklentiye tıklayın. Böylece üzerini taradığınız içerik ekrana gelecektir.

hizli-okuma

Okuma hızınızı ayarlamak için sağ üst taraftan 410 WPM değerine tıklayarak yada klavyeden aşağı ve yukarı ok işaretlerini kullanarak bu değeri düşürebilir yada artırabilirsiniz. Okumayı durdurmak için de klavyeden boşluk tuşuna basabilirsiniz.

Paylaşmak güzeldir.


2 yorum:

  1. Bu hızlı okuma işini ilk duyuran yanılmıyorsam Spritz idi. Squirt.io daha hızlı davranmış. Birkaç gndür Squirt kullanıyorum. Squirt ile röportajları okurken biraz sıkıntı oluyor. Düz yazıları okumak iiçin güzel uygulama.

    YanıtlaSil
  2. bu eklentiyle önce hızım 380wpm iken şimdi artık gözüm bu hıza alışınca yavaş gelmeye başladı. artık 430-440wpm ile okuma yapıyorum. uzun metinleri okurken çok faydalı oluyor. 3 dakikalık okumayı 1 dakikaya indiriyor. o derece dehşet birşey. bende yorum yapmdan geçmeyeyim dedim. deneyimlerim böyle. teşekkürler.

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.