internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Google Alerts ile Kendinizi İzleyin!



Google Alerts
İnternete sizinle ilgili yeni bilgiler düştüğünde şüphesiz önce bundan Google'ın haberi oluyor. Hakkınızda arama yapmak isteyen kişiler de yine aynı şekilde Google'dan faydalanıyor.

Peki, internette adınızın ve soyadınızın geçtiği yada şirketinizin adının geçtiği bir içerikten haberdar olabilir misiniz? -Evet, Google Alerts servisini kullanarak takip etmek istediğiniz bir arama sorgusunu izleyebilirsiniz.

Google Alerts hizmeti Google sonuçlarındaki en son güncellemeleri e-postayla size gönderen ücretsiz bir hizmet. Yani arama sonuçlarında adınız, e-posta adresiniz veya ev adresiniz gibi kişisel bilgileriniz bulunduğunda Google size e-posta gönderebilir.

Nasıl Kullanılır?


Goolge hesabınızla Google'a giriş yapın. Google Alerts hizmetine ulaşın. Formu doldurup Alert Oluştur'a tıkladıktan sonra  işleminiz tamamlanıyor. Girdiğiniz sorgu Google'a düşerse Google sizi e-posta ile bilgilendiriyor.

Google Alertshttp://www.google.com.tr/alerts?hl=tr&gl=TR

Google Alerts oluşturma ekranımız bu şekilde:

Google Alert Oluşturma
Google Alerts Oluşturma Formu

Eğer yukarıdaki formdaki gibi arama sorgusuna girdiğiniz bir sorgu Google'da yer alırsa Google'ın size göndereceği e-posta da bu şekilde olacak:

Google Alert E-Posta
Google Alert E-Posta Ekran Görüntüsü

Google Alerts servini iptal etmek için size gönderilen e-postanın en altında bulunan abonelikten çık linkine tıklayarak bu servisten çıkabilirsiniz.

Paylaşmak güzeldir.


1 yorum:

  1. Bir de böyle birşey hocam. Anlık olarak takip için belki faydası olur düşüncesindeyim. Son 24 saatte neler olduğunu öğrenmek için çok faydalı.

    https://www.google.com.tr/search?q=ad%C4%B1n%C4%B1z+soyad%C4%B1n%C4%B1z&safe=active&tbs=qdr:d

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.