internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Facebook’un Hatalarını Bulanlara Para Ödülü Var



Facebook'ta bulacağınız hatalar eğer Facebook kullanıcı verilerini, kullanıcıların gizliliğini vs. tehlikeye atabilecek bir hata ise sizi para ödülleri bekliyor.

Facebook açtığı White Hat sayfasından Beyaz Şapkalı dediğimiz iyi niyetli hackerlardan Facebook açıklarını bulmaları isteniyor.


Facebook Security tarafından yayınlanan yazıda Facebook'un 3 hafta içinde 40.000$'dan fazla ödeme yapıldığı belirtiliyor. Ancak kaç hataya bu ödülü verdiklerini yazmamışlar. Doğrusu ben de merak ettim.

Facebook'ta bulduğunuz hata başına minimum ödül 500$ olarak belirlenmiş. Önemli derecede bulduğunuz açıklarda bu ödülün artacağını belirten Facebook, başlattıkları bu güvenlik programı sayesinde daha güvenli hale geleceğini söylüyor.

Eğer bir Facebook güvenlik açığını tespit ettiğinizi düşünüyorsanız, Facebook'a Report a Security Vulnerability sayfasından bildirebilirsiniz. Facebook'un baş güvenlik görevlisi Joe Sullivan, bildirilen tüm raporları inceleyeceklerini ve sorunları hızla düzeltmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtiyor.

Ayrıca daha önce de benzer şekilde Google açıklarını kapatmasını için güvenlik programı başlatmıştı. Bu yazıma da buradan erişebilirsiniz.

Kaynaklar: Updates to the Bug Bounty Program
Information for Security Researchers

Paylaşmak güzeldir.