internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Yandex’te Şirket, Kurum ve Kuruluşlar Daha Kolay Bulunacak



Yandex bugünden itibaren çeşitli şirket, kurum ve kuruluşlarla ilgili arama sorgularına daha gelişmiş sonuçlar sunmaya başlıyor. Örneğin, “İstanbul’da eczaneler” şeklinde bir arama yapan kullanıcılar, sonuçlar arasında eczanelerin iletişim bilgileri ve harita üzerindeki konumları gibi detaylı bilgilere hızlıca ulaşabilecek.

Tüm Türkiye’yi kapsayan servis, kuruluşların ister hizmet alanlarına (örneğin “kuyumcu”) , ister bulundukları yere göre arama yapılmasına (örneğin “Bursa’da kuyumcu”); bankalar, restoran zincirleri gibi ülke çapında faaliyet gösteren büyük kuruluşların ise isimlerine göre aranmasına da olanak sağlıyor. Yandex, bu tür sorguları yanıtlarken, arama sonuçları sayfasında sorguyla en uyumlu beş sonucu gösteriyor ve listelediği kuruluşların popülerliği, sorguda belirtilen mekana yakınlığı gibi özellikleri dikkate alıyor. Mekansal anlamda daha ayrıntılı bilgilere her zamanki gibi Yandex.Haritalar üzerinden ulaşılabiliyor.

Halihazırda 600 binden fazla kurum ve kuruluş ismi içeren ve sürekli geliştirilmeye devam eden Yandex veritabanındaki bilgiler, şu anda Yandex’in iş ortağı Yellow Medya tarafından sağlanıyor. Servis kapsamında yer almak isteyen kuruluşların yetkilileri, özel bir form doldurarak bilgilerini Yandex’e iletebiliyor.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.