internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Ağustos Ayında İnternette Öne Çıkanlar



PC başına oturup şöyle keyifli bir blog yazmanın zamanı geldi. Blogger için uzun zamandır vakit bulamıyordum. Vakit buldum ve şimdi tam zamanı... İnternetin efsanevi giriş sözü "Hello World!" ile giriş yapalım. :) Farklı bir blog yazısı olması dileğiyle...

Hello World!

Bundan sonra her ay -inşallah bir aksilik olmazsa- internette öne çıkanlar için bir blog kaydı yayınlamayı düşünüyorum. Her ayın son haftası yayınlanacak bu blog kaydının içeriğinde İnternet Bilgisi'nin Twitter hesabında paylaştığımız içerikler olacak.

Okuduğunuz bu blog kaydının içeriğindeki tweetleri tıpkı Twitter'daki gibi retweetleyebilir yada favorilerinize ekleyebilirsiniz. Tamam, uzatmadan hızlı bir giriş yapalım şimdi.

[1] Mahkeme kararı sonrası olası Samsung tasarımları

Samsung-Apple patent davası Apple lehine sonuçlanınca Apple'ın hisselerinin yükseldiğini duyurmuştuk. Ve şimdi herkesin aklında bir tek soru var: "Bundan sonra Samsung'un yeni tasarımı nasıl olacak?" Birileri bu soruya mizahi bir dille görselle cevap vermiş bile.



[2] Türkiye'de artık en çok Google'a değil, Facebook'a giriyoruz.

Sosyal medyayı çok sevdik. Türkiye'de yıllardır lider olan Google, Alexa verilerine göre liderlik koltuğunu Facebook'a bıraktı. Ülkecek açılış sayfamızı Facebook mu yaptık anlayamadım. Merak edenler için ek bilgi: Google arama motoru Amerika, İngiltere, Fransa, Kanada... gibi gelişmiş ülkelerde liderliğini sürdürüyor.



[3] Microsoft logosu yenilendi

25 yıl aradan sonra Paint ile çizilmiş bir logo esprisini Webrazzi'de okuyunca çok gülmüştüm. Logo üzerine Webrazzi'de çok iyi bir muhabbet dönmüş. Vaktiniz varsa yorumları mutlaka okumanızı tavsiye derim. Favorim kesinlikle bu yorum. :) Tamam, şaka bir yana... Profesyonel bir tasarımcı olmasam da bir kullanıcı olarak yorumum Microsoft'un yeni logosunun sade ve şık olduğu yönünde.



[4] 60 saniye içinde internette neler oluyor?

'Aşırı enformasyon' çağındayız başlığı ile BBC'nin içeriğinde yayınlanan bu image dosyasında çok ilgi çekici veriler var. Yazının içeriği ise inanın daha ilgi çekici. Okumanızı tavsiye ederim.



[5] Fıkrasına gülünmeyen adam

Bu blog kaydını Educatedear tarafından yayınlanan keyifli bir video ile kapatalım. Bu arada Educatedear YouTube sayfasını mutlaka takip etmelisiniz.



Eylül ayının öne çıkanlarında tekrar görüşmek dileğiyle...
Selamlar.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.