internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Flipboard Nedir?



Flipboard, sosyal medyadaki ve web sitelerindeki içerikleri bir dergi formatında sunan iOS ve Android uygulaması.

2010 yılının Aralık ayında iPad için tasarlanan bu uygulama, Mayıs 2012'de Android sürümü geç de olsa Google Play'de yerini aldı. Flipboard uygulaması, 2012 yılında ise TIME'da En İyi 50 iPhone Uygulaması arasında yer aldı.

Flipboard uygulamasına Twitter, Facebook, Google+, Instagram, Tumblr, Google Reader, YouTube, Flickr ve Linkedln gibi birçok hesabınızı bağlayabiliyorsunuz. Tüm hesaplarınızı bu uygulamadan takip edebiliyorsunuz.

Aşağıda yer alan tanıtım videosundan Flipboard uygulamasının genel görünümünü ve nasıl kullanıldığını izleyebilirsiniz. Tablet PC kullanıcıları ise şuradaki videoyu izleyebilirler.



Uygulama hakkında genel bilgiler yukarıda belirttiğim gibi. Gelelim benim deneyimlerime...

Flipboard uygulaması zaman tasarrufu sağlıyor. Twitter'da özel olarak takip etmek istediğiniz kullanıcıları (Örnek: Sanatçılar, arkadaşlarınız veya önemli haber kaynakları...) listeye ekleyebilirsiniz ve bir güncelleme olduğunda hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Uygulamaya Twitter ve Instargram hesaplarımı bağladım. Ve uygulamanın şöyle güzel bir özelliğini keşfettim: Twitter'da ve Instagram'da takip ettiğiniz kullanıcılar tarafından paylaşılan resimlere -Twitter'da paylaşılan resimlere, tüm twitlere değil- All Photos kategorisinden ulaşabiliyorsunuz.

Türkçe dil desteği sunmuyor. Umarım en kısa zamanda bu da gerçekleşir.

Flipboard uygulaması birçok siteyi kategorilemiş. Dilediğiniz kategorideki (Haber, popüler kültür, bilim, eğlence...) web sitelerini takip edebilirsiniz.

Çoğu siteleri RSS kaynağından takip edemiyorsunuz. Sitelerin RSS kaynağı yerine Twitter ve Facebook hesaplarını ekleyerek bu sorunu kısmen de olsa atlatabilirsiniz.

Flipboard uygulamasından çıkmadan, beğendiğiniz içerikleri sosyal medya hesaplarınızda paylaşabiliyorsunuz. Paylaştığınız linkler flip.it/OODA6 şekilde kısalıyor.

Çok sevdiğiniz bir blog sayfasını takip ediyorsunuz. İçerikleri sizin için kıymetli... Hadi bu İnternet Bilgisi olsun, diyelim. :) Eğer blog sayfasında beğendiğiniz bir içerik buradaki gibi biraz uzun yazılmışsa :) Read Later seçeneğiyle daha sonra okumak üzere Instapaper, Pocket ve Readability hesaplarınza kaydedebiliyorsunuz.

Flipboard'a bağladığınız tüm hesaplarınızı ise All Timelines kategorisinden takip edebilirsiniz.

Flipborad uygulamasına Flipboard.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaşmak güzeldir.


1 yorum:

  1. twitter hesabımı da bağladım. süper. bir de türkçe olaydı.

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.