internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Airbnb 2012 Yılı Raporu: Türkiye'ye 110 Farklı Ülkeden Ziyaretçi Gönderdik



Airbnb, tüm dünyadan insanların internet üzerinden veya mobil telefon aracılığıyla çeşitli mekanları kaydedebileceği, keşfedebileceği ve rezerve edebileceği bir topluluk pazarı.

Airbnb'yi kullanarak dünyanın herhangi bir yerinde kalacak bir yer bulabilirsiniz! Tek gecelik bir apartman dairesi, bir aylığına bir villa ve hatta bir şato... Airbnb platformunu sizlere daha önce tanıtmıştık.

Airbnb, 2012 yılı raporunu açıkladı. Airbnb platformunun 2012 yılı özeti şu şekilde:

  • Airbnb, 2008 yılına ilk kurulduğunda, her gün bir gecelik konaklama gerçekleşiyormuş. Aradan 4 yıl geçmiş ve şimdi ise her iki saniyede bir platform üzerinden bir gecelik kiralama gerçekleşiyor. Airbnb'yi kullanarak dünya genelinde toplam 3 milyon kişi konaklama hizmetlerinden faydalandı.
  • Airbnb kullanarak Türkiye'de konaklayan toplam ziyaretçi sayısı 2012 yılında %403 büyüme kaydederken, yine 2012 yılında Airbnb aracılığıyla 110 farklı ülkeden ziyaretçi Türkiye'ye geldi.
  • Raporda Airbnb platformuna kayıtlı Türkiye'deki ev sayısı ise 3 bin 500'ün üzerinde olduğu ifade ediliyor.
  • Aribnb, 2012 yılında web sitesini 22 yeni dilde yayına açtı. Türkiye de bu ülkeler arasında yer alıyor. Airbnb'ye Airbnb.com.tr'den Türkçe olarak ulaşılabiliyor.
  • Raporda 2012 yılının Airbnb için "patlama yılı" olduğu da belirtiliyor.
  • Airbnb, 2012 yılında Hamburg, Paris, Londra, Milan, Barselona, Kopenhag, Moskova, Sao Paulo, Sidney, Singapur, Delhi’de olmak üzere 11 yeni ofis açtı.

Sıradaki yeni ofisin İstanbul'da açılması dileğiyle.

Paylaşmak güzeldir.


1 yorum:

  1. Her yazıya yotum yapılmaz ama buna yapılır çok güzel bir siteyi tanıtmışsın kardeşim elelrine sağlık... Türk sitesi olması da ayrı bir gurur verici durum

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.