internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Twitter'daki Güvenliğiniz İçin Mutlaka Bilmeniz Gereken 4 Önemli Madde



twitter-hesap-guvenligiGüçlü şifreler kullanın. Şifreniz büyük küçük harfler, sayılar ve semboller içeren en az 10 karakterli olmalı. Her web sitesi için benzersiz şifreler kullanın. Böylece bir hesabınızın güvenliği tehlikeye girerse diğer hesaplarınızı korumuş olursunuz.

Şüpheli linklere dikkat edin! Bir linke tıkladıktan sonra açılan web sayfasında yeniden kullanıcı adı ve şifrenizi girmeniz gerektiği belirtiliyorsa adres çubuğunda Twitter.com yazdığına dikkat edin. Bir phishing web sitesiyle karşı karşıya olabilirsiniz. Yani Twitter'ın giriş sayfası gibi görünen ama aslında Twitter'ın giriş sayfası olmayan bir web sitesi. İşte bu yüzden adres çubuğunda Twitter.com'un yazmasına dikkat edin. Şüphelendiğiniz bir web sitesinin bulunduğu tarayıcıyı kapatarak çıkış yapın.

Daha fazla takipçi veya para kazanmak için kullanıcı adı ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın. Hesabınıza erişimi olan olan uygulamalara ise buradaki linkten ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz uygulamaları Erişimi Kaldır butonuyla kaldırabilirsiniz.

Bilgisayarınızı ve işletim sisteminizi güncel tutun. Güncel bir anti-virüs yazılımı kullanın. Ve web tarayıcılarını güncel tutmak da sık sık rastlanan güvenlik tehtidlerine karşı sizi korur.

    Twitter hesabınız dondurulur, çökertilir veya bir başkası tarafından ele geçirilirse bu link size yardımcı olacaktır. Umarım bu linke işiniz düşmez ama yine de elinizin altında bulunsun.

    Paylaşmak güzeldir.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    "Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.