internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Web Sitelerin Açılış Hızını Karşılaştırın



apple-microsoft-site-hizi-karsilastima

WhichLoadsFaster.com web sitesi sayesinde iki farklı sitenin açılış hızını karşılaştırabilirsiniz. Which loads faster? sitesi, karşılaştırılan sitelerin hangisinin daha hızlı açıldığını ölçüyor.

Sitenin ilk açılışında Google vs Bing butonu yer alıyor. İlk sıradaki bu butona tıklayarak Google ve Bing arama motorlarının hangisinin daha hızlı açıldığını test edebilirsiniz veya alt tarafta yer alan Try my own matchup seçeneğiyle site hızlarını karşılaştırmak istediğiniz siteleri siz belirleyebilirsiniz.

Örnek: WhichLoadsFaster.com sitesini açalım. Alt tarafta bulunan Try my own matchup seçeneğini seçelim. Şimdi de site hızını karşılaştırmak istediğiniz ilk siteyi sol üst tarafta bulunan kutucuğa http://www.apple.com şeklinde yazın. Karşılaştırmak istediğiniz ikinci siteyi de -diğeri de http://www.microsoft.com olsun- sağ taraftaki ikinci kutucuğa yine aynı şekilde yazın ve hemen sağ tarafta bulunan GO butonuna basın.

X% faster → şeklinde ok işaretiyle gösterilen site diğerinden %X daha hızlı olduğunu gösteriyor.

X x faster → şeklinde ok işaretiyle gösterilen site ise diğerinden X kat daha hızlı olduğunu gösteriyor.

it's a tie ifadesi ise karşılaştırılan iki sitenin de hemen hemen aynı hızda olduğunu gösteriyor.

Test sonucunda share this test! butonuna tıklayarak bu hız testinin kısayol linkini alıp paylaşabilirsiniz. Örneğimizdeki Microsoft ve Apple'ın web sitelerinin karşılaştırılmasında Apple'ın web sitesinin açılış hızı 2.2 kat daha hızlı çıktı. Bu testin kısayol linkine şuradan erişebilirsiniz. Her deneme de farklı sonuçların çıktığını da belirteyim.

Velhasılıkelam... :) WhichLoadsFaster.com ile rekabet içinde bulunduğunuz site/ler ile sitenizi karşılaştırabileceğiniz basit ve kullanışlı bir web sitesi.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.