internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Turkcell'in Mobil Uygulama Geliştirme Platformu: Geleceği Yazanlar



Turkcell'in yeni sosyal sorumluluk projesi Geleceği Yazanlar ile Android, iOS ve Windows Phone gibi milyonlarca kişi tarafından kullanılan mobil platformlara yönelik uygulamalar geliştirebilirsiniz.

Geleceği Yazanlar sitesinde 1200 sayfa eğitim dokümanı, örnek uygulamalar, eğitim videoları ve soru-cevap bölümü yer alıyor.

Geleceği Yazanlar kapsamında eğitime başlayan yazılımcılar bu süreçte ilerleyebilmek için, karşılarına çıkacak sınavı başarıyla tamamlamak zorunda. Bu kriter doğrultusunda 10 farklı başarı belgesinden en az 4’ünü tamamlayan adaylar, belirlenecek merkezlerde yapılan mobil yazılım geliştirme sınavına katılmaya hak kazanacak.

mobil-uygulama-gelistirme

Eğitim süreci boyunca yazılımcılara, mobil yazılım geliştirme alanında öne çıkan profesyoneller tarafından danışmanlık desteği verecek. Geleceği Yazanlar'dan "Başarı Belgesi" alan, kendi mobil yazılımlarını geliştirebilen kişilere, hem Turkcell Grup, hem de iş ortaklarının oluşturduğu dev ekosistem dâhilinde kariyer fırsatlarında öncelik sunulacak. Yenilikçi bireysel ve kurumsal mobil uygulama yazılımları geliştiren girişimciler Turkcell’in iş ortaklığı ekosisteminde yer alma fırsatı yakalayabilecek. Ayrıca proje kapsamında gençlerin geliştirdiği mobil yazılımlar Turkcell’in uygulama mağazası T-Market üzerinden de kullanıcıların beğenisine sunulacak ve ticarileşme şansı elde edecek.

Dünyada mobil yazılım pazarının 2013 sonunda 25 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşması bekleniyor. 5-6 sene içinde bu rakamın üçe katlanacağı öngörülüyor. Turkcell'in mobil uygulama geliştirme platformu Geleceği Yazanlar'ı bu yönde atılmış çok önemli bir adım.

Geleceği Yazanlar'a ulaşmak için tıklayın: https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr

Paylaşmak güzeldir.


3 yorum:

  1. Mobil uygulama geliştirmede Türkçe kaynak sıkıntıları giderilmeye başlanıyor. Güzel gelişmeler. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Açık akademi vardı Microsoft'un, Turkcell in de bu işe girmesi sevindirdi

    YanıtlaSil
  3. Çok iyi ya :) mobil yazılım konusunda böyle haberler duymak ne güzel…

    YanıtlaSil

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.