internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Klavyenizdeki Gizli Düşman: Bakteriler



Bilgisayar klavyelerine yuvalanmış milyonlarca bakteri, bilgisayar kullanan kişilerde çeşitli sağlık sorunlarına sebep oluyor.

Bilgisayar başında yenen yemeklerden dökülen kırıklar ve el temizliğine özen göstermemek, zamanla klavyede bakteri üremesine neden oluyor.

Bilim insanları, enfeksiyonlara yol açan tehlikeli bakterilerin klavyelerde bulunabileceğine dikkat çekiyor. Klavyede bulunan milyonlarca mikrobun ishal ve kusmaya yol açabileceği belirtiliyor. Ayıca, gribal enfeksiyonlar da klavyeler üzerinden kullanıcılara bulaşabiliyor.

Tüm bu risklerden uzak durabilmek için, temizlik alışkanlıklarımıza klavye temizliğini de eklemek gerekiyor.

Bilgisayarımı nasıl temiz tutarım?

Öncelikle el temizliğine özen göstermelisiniz. Mikropların çoğu cilt, ağız ve burun çevresinde yaşama alanı buluyor. En yoğun olduğu bölgelerden biri de eller. Ellerden klavyeye bulaşan bakteriler çoğalacakları yeni bir çevreye kavuşuyor. Her ne kadar el temizliğinize özen gösterseniz de klavyeden mikrop bulaşması büyük olasılık. Kendi bilgisayarınızı kullansanız da sonrasında ellerinizi yıkamayı unutmayın. Mecbur kalmadıkça başkalarının bilgisayarını kullanmayın.

Bakteri oluşumuna sebep vermemek için, öncelikle bilgisayar başında yemek yememeye dikkat edin. Bunun aynı zamanda dengesiz beslenmeye, dolayısıyla kilo alımı ve daha farklı hastalıklara davetiye çıkardığını unutmayın. Bakterilerin ve enfeksiyonların yayılmasını önlemek amacıyla bilgisayarınızın klavyesini düzenli olarak temizleyin.

• Bilgisayarınızı kapatın ve fişini çekin,
• Klavyenizin arasına kaçmış olabilecek kırıntıları boşatmak amacıyla klavyenizi ters çevirin, boşaltamadığınız noktalarda klavyenin tuşlarını çıkartabilirsiniz,
• Ucu pamuklu bir çubuğu alkol ile nemlendirerek tuşların arasını silin,
• Tüy bırakmayan nemli bir bez ile de klavyenin yüzeyini temizleyin.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.