internet-bilgisi-logo
KONULAR    GOOGLE   FACEBOOK   TWITTER   SEO   MICROSOFT   BLOGGER   YARIŞMALAR   

Eylül Ayında İnternette Öne Çıkanlar



Ağustos ayında internette öne çıkanları merak edenler buradan ulaşabilirler. Geçen ay da bahsettiğim gibi her ayın son haftası yayınlanacak İnternette Öne Çıkanlar blog kaydının içeriğini İnternet Bilgisi'nin Twitter hesabında paylaştığımız içerikler olacak.

Okuduğunuz bu blog kaydının içeriğindeki tweetleri tıpkı Twitter'daki gibi retweetleyebilir yada favorilerinize ekleyebilirsiniz.

[1] Türkiye'deki en büyük 100 sanayi kuruluşunun yalnızca 17 tanesi sosyal medyayı kullanıyor.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan ilk 100 şirketi incelediğimde yalnızca 17 şirketin ana sayfasında sosyal medya bağlantılarının olduğunu gördüm. Koskoca şirketler sosyal medya kullanımında sınıfta kaldılar. Aslında keşke bu şirketler sosyal medya kullanımında sınıfta kalsalar. İlk 100'deki çoğu şirketin web sayfasının görünümü 90'lı yıllardan kalma tasarımlar diyebilirim. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinden web araması yaparak bu sitelere ulaşabilirsiniz. Tüm bunların yanında sosyal medyayı etkin kullanan şirketler de var. Ford Türkiye, Mercedes-Benz Türkiye, Vestel, Çaykur ve Ülker sosyal medyayı en etkin kullanan şirketlerin başında geliyor. 100 şirket içinde sosyal medyayı kullanan 17 şirket için herkese açık bir Twitter listesi hazırladım. Buradan ulaşabilirsiniz..



[2] Dünyadaki En Popüler 20 Programlama Dili

Analiz şirketi RedMonk'ın üç ayda bir yayınladığı programlama dili popülerlik sıralaması yayınlandı. Bu sıralama; online proje barındırma sitesi GitHub ve programlama soru-cevap sitesi StackOverflow'dan toplanan verilere dayanarak yapılmış.



[3] Milli Eğitim Bakanlığının KursiyerNET sitesi üzerinden PHP, Flash, HTML5 gibi eğitimleri ücretsiz verdiğini biliyor musunuz?

Fatih Projesi'nin uzaktan eğitim ayağı olan KursiyerNET, dileyen herkesin ücretsiz olarak ve kullanıcı adı/şifre gerekmeksizin bilişim teknolojileri altyapısını en etkin bir biçimde kullanmasına imkan sağlıyor.

Benim özellikle dikkatimi çeken PHP, HTML5, Flash CS5, ActionScript 3.0 gibi güncel yazılım dilleri üzerine de eğitimlerin verilmesi oldu. Dünyadaki en popüler programlama dillerinden birkaçını da KursiyerNET'te görüyoruz. Son olarak güzel bir haber daha vereyim. KursiyerNET içeriğine zamanla farklı bilişim eğitimleri de eklenmeye devam edilecek. Siteyi takip etmenizi tavsiye ederim.



[4] Portrenizi yaptırmak için HemenPortre.com

Web kameranızı kullanarak yada bilgisayarınızdaki bir fotoğrafı siteye yükleyerek portrenizi yaptırmak isterseniz usta ressam Orhan Kıvılcım tablonuzu 1 dakikada ücretsiz yapıyor. http://hemenportre.com



[5] N'aber Explorer?

Geçen ay yayınladığım Ağustos Ayında İnternette Öne Çıkanlar blog kaydında olduğu gibi. Bu blog kaydını da keyifli bir şekilde sonlandıralım. ;)



Ekim ayının internette öne çıkanlarında tekrar görüşmek üzere...
Selamlar.

Paylaşmak güzeldir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Paylaşım için teşekkürler." vb. yorumlar yayınlanmamaktadır. Lütfen konu ile ilgili yorumlarınızı paylaşın.